Károli

Blog

A tanítóképzős éveim első felét kollégiumban töltöttem, ami maga volt a gondokkal teli gondtalanság. Persze, alkalmazkodni kellett másokhoz, időnként eltűnt a vacsorám a hűtőből, néhányszor még a szobából is kizárt a szobatársam.
Ezek mégis olyan kedves emlékek, amik a gondtalanság érzését hagyják maguk után, ahányszor csak eszembe jutnak.

Akkor még nem nyomasztották olyasmik az embert, hogy le kell vizsgáztatni az autót, adóbevallást kell csinálni, iskolát kell választani a gyereknek, vagy akár az, hogy lakásbiztosítást kössünk. Tudtuk, hogy ezek létező dolgok, de mintha egy másik dimenzióhoz tartoztak volna, ahol mi legfeljebb csak turisták voltunk olykor-olykor.

A főiskolás évek alatt álmodni sem mertem arról, hogy lakásbiztosítás ajánlatok online böngészésével fogok eltölteni egyszer egy délutánt. Akkor ez még szinte a sci-fi kategóriát súrolta, ma viszont már fel sem merül bennem, hogy másképpen is lehet. Egyszerűen megnyitom a közvetítő weboldalát akár hajnali kettőkor, ha éppen úgy érek rá, majd megadom, hogy mire szeretnék biztosítást kötni, beírom az adataimat, és néhány kattintást követően már láthatom is a lakásbiztosítás ajánlatok online választékát.

Szerencsére az olyanoknak is nyújtanak alternatívát, mint az édesanyám, aki szerint az internet hókuszpókusz, és ott bármit vásárolni nonszensz. Számára rendelkezésre áll országszerte több mint 30 iroda is, ahol pénzügyi tanácsadók állnak rendelkezésére, és nem kell egyedül értelmeznie a lakásbiztosítási ajánlatokat online.