Károli

Blog

Aki látott már amerikai filmeket, az látta azokat a szuper egyetemi egyencuccokat, amikben a fiúk-lányok erőszeretettel flangálnak. Legyen szó a Harvardról vagy a Yale-ről… az összes híres egyetemnek van pulcsija, sálja, sapkája, akármi.

Bár ez itthon nem ekkora divat, mi azért a tanítóképzőn nagyon vágytunk erre. És nem egy valami kiskereskedelemben kapható Harvardos utánzatra, hanem a saját sulinkéra!

Végül Réka, az egyetlen a keménymagban, aki bejutott a HÖK-be, azt mondta, felveti a következő gyűlésen az ötletet. Legnagyobb megdöbbenésünkre nagyon kedvező fogadtatásra talált a kezdeményezés, Réka viszont a nyakába kapta az államvizsga mellé a feladatot, hogy mérje fel az igényeket, és szerezzen árajánlatot aszerint.

De a kis eminens Rékánkat pont azért imádjuk, mert pontosan tudja, hol kell az ilyeneket elintézni: a lolmarkt.hu/egyedi-polo-nál! Ő korábban a nővére lánybúcsújára már csináltatott itt pólót, így ismerte a minőséget és az árakat, és mindkettővel megvolt elégedve. A cég a holnapon kiemeli, hogy egyedi megrendeléssel és kész sablonokkal is dolgoznak, „Legyen szó egy darabról, vagy akár több százról – mi elkészítünk szinte bármit” – írják a honlapon, és ezt komolyan is gondolják. Anno a lánybúcsús csapatban például volt egy grafikus csajszi, aki zseniális karikatúrát rajzolt, és az került a lányok pólójára. Mi a suli címerét szerettük volna, illetve lehetőség szerint az éveket, amikor idejártunk, esetleg valamelyik szállóigévé vált mondatát a csapatnak.

Réka e-mailben felvette a kapcsolatot a céggel. Választhattunk, hogy egyenpólót vagy pulóvert szeretnénk inkább, de természetesen a menő, belebújós, zsebes, kapucnis pulcsi mellett és az uniszex grafitszürke mellett döntöttünk. Külön rendelést adott le az alsóbb évfolyamos pulcsikra, és a mieinkre.

A lolmarkt.hu/egyedi-polo weboldalán egyébként nagyon sok féle minta közül válogathatunk. Vannak vicces, feliratos, szülinapos, munkával kapcsolatos minták, de a család, az állatok, a már említett lány- és legénybúcsúk sem hiányozhatnak a listáról, ahogyan a páros pólók sem, amik tökéletesek akár Valentin-napra is.

A kész termékeket általában 1-2 munkanapon belül szállítják, illetve lehetőség van a cég üzleteiben ingyenes személyes átvételre. Nyilván a mi elég nagy (cirka 210 darabos) megrendelésünk, a maga egyediségével ennél több napba telik, de a lényeg, hogy végre megvalósul az álmunk.

Ahogy végignéztük a weboldalt, megállapítottuk, hogy idén mindenki vicces pólót vesz majd karácsonyra, annyi jópofa, ötletes sablon volt. De persze ha az ember tud rajzolni, akkor még királyabb dolgokat tervezhet. A honlap egyébként maga is felhívja a figyelmet a Valentin-nap és a karácsony adta lehetőségekre, hiszen egy ilyen póló nem csak egy sok közül, egyedi és személyes ajándék.

Hogy a lány- és legénybúcsús verziókról már ne is beszéljünk… 😀

Mindenesetre, az elkészült pulcsikat az egész iskola imádta, és szerencsére Réka előrelátó volt, és rendelt néhány plusz méretet is, amire aztán lecsaphattak a bevállalós tanárok.