Károli

Blog

A tanítóképző után sikerült elhelyezkednem egy gimnáziumban, ahol, mint történelem tanár voltam eleinte csak óraadó, de mostanra már teljes értékű tanár vagyok, és nagyon szeretem csinálni. A gyerekek nagyon kedvesek, persze meg kell őket sokszor zabolázni és vannak igazán nehezen kezelhető gyerekek is, de ez a munkám velejárója. Ez a feladatom.
Minden esetre nem csak a gyerekekkel, hanem a kollegákkal is nagyon jó ki tudok jönni. A férfi és női kollegákkal is abszolút. De van két kollega, akikkel már iskolán kívül is tartjuk a kapcsolatot. Nyilván a fiatalabbak össze tartanak egy ilyen közösségben, ez ránk is igaz ezért jöhetett ez a kapcsolat is rétre. Közülük az egyik kollegám András, a múltkor rendkívül sokat tudott nekem segíteni egy, az autómmal kapcsolatos problémával.
Beköszöntött a tél, nekem pedig elkezdett kellenem új gumiabroncs vadászatába, mivel a nyári gumik már igen csak veszélyesnek minősültek, ráadásul, ha elcsíp a rendőr, akkor meg is büntethet. Ezzel szemben én nem vagyok nagy zsonglőre az autóknak, pláne nem az autógumiknak. Egy valamit biztosan tudtam, hogy nincsen sok százezer forintom a gumikra, tehát ha van rá mód, valami kellemes téli gumi akciót szeretnék kifogni.
Egy keddi napon a tanítás után mentem be a tanáriba és ott találkoztam Andrással, aki éppen rettentően el volt keseredve, mert az óráján igen csak rossz eredmények születtek a röpdolgozat kapcsán. Én türelmesen végig hallgattam a mondandóit, hiszen nagyon fontos, hogy támogassuk egymást az ilyen helyzetekben is. Nem könnyű azt tapasztalni, hogy a diákok, akiket olyan nagy gonddal tanítasz hónapok óta egyszer csak rossz eredménnyel állnak elő és minden előzetes jel nélkül. Hiszen mint ahogy ez általában van, az órai munka alapján nem mindig derül ki, ha valakik nem éppen úgy dolgoznak, mint ahogy azt mi elképzeltük. A lényeg, hogy sikerült megnyugtatnom és bíztató szavakkal ellátnom Andrást, aki ezek után annyira hálás volt, hogy még azt is megkérdezte, hogy nem tud-e nekem valahogyan segíteni.

Én ekkor kaptam az alkalmon és megkérdeztem tőle, hogy tudna-e nekem abban segítséget nyújtani, hogy hogyan is tudnék jutányos áron téli gumi akcióra lelni és, hogy ezt az egészet egyáltalán hol kéne keresnem. Ő örömmel vállalta, hogy segít nekem és így is lett. Megbeszéltük, hogy tanítás után találkozunk a számítógép terembe, ahol jó az internet és nyugodtan le tudunk ülni az internet elé. Kiderült, hogy neki van egy bevált oldala, ahonnan szokta a gumikat vásárolni. Azonnal rá is keresett és nekiálltunk szűrők segítségével kiválasztani azokat az a lehetőségeket, melyek szóba jöhetnek nálam. Igazából rövidebb ideig tartott a procedúra, mint azt hittem és rettentő hamar találtunk megfelelő téli gumit nekem. A javaslatára még ott azonnal megrendeltem és kiválasztottuk az átvételi pontot is aszerint, hogy melyik van hozzám a legközelebb, így egyszerre tudtam felmarkolni az autómmal a gumikat és tovább gördülni a gumishoz, hogy még aznap, de legkésőbb másnap feltegye őket.
Minden nagyon flottul és egyszerűen ment, borzasztóan örültem és legalább annyira, ha nem jobban voltam hálás Andrásnak a szakértelméért és segítségéért, mint ő az én bíztató szavaimnak, mert így minden sokkal egyszerűbb volt.

Egy kis kulisszatitkot is elárulok, a téli gumi tökéletes lett, most már többször is ki lett próbálva, mi pedig Andrással elkezdtünk egymással randevúzni, hiszen kiderült, hogy több közös van bennünk, mint gondolnánk és egy barátnál is többet jelentünk egymásnak.