Károli

Blog

gázpalack ár
gázpalack ár

Pedagógusként nem sok esélye van az embernek az életben maradásra, Magyarországon. Hiába gondolj az ember, hogy ez egy csodálatos hivatás. sajnos be kell látni, hogy azt, amit az ember szeretne, nem mindig teheti. Nem lehet csupán ebből megélni, ez tény.

Mert hát ez a fizetés éppen csak arra elég, hogy az ember éhen haljon.

Nem maradt más választás, mint hogy az ember vagy pályát vált, vagy másodállást keres.

Én például próbálok spórolni az otthoni költségeken is, kisebb nagyobb sikerekkel. Az ételen nagyon sok pénzt meg lehet spórolni például és már az új ruhákról is leszoktam, és itt jön még a havonta fizetendő rezsi. Például ott van a fűtés. Ez nyáron nem jelent ugyebár semmilyen kiadást jó esetben, de télen nagyon sok pénzbe kerül. Itt, vidéken nincs túl sok lehetőség arra, hogy az ember alternatív lehetőségekkel éljen, marad a jó öreg gázpalack. Persze ezt se mindegy, hogy az ember honnan szerzi be. Én például rendesen utána néztem a gázpalack áraknak és nagyon sok energiát belefektetve találtam meg azt a telepet, ahol a legkedvezőbb áron tudok hozzájutni a palackokhoz. Ráadásul, nem mellékes szempont az sem, hogy itt visszaveszik tőlem az üres palackokat, és nem kell ezeknek a sorsáról nekem gondoskodnom, vagy ezeket nekem szállítgatnom.

Múltkor, mikor a tanáriban beszélgettünk a kollégáimmal, elmeséltem nekik, hogy milyen szuper helyet találtam. Nagyon köszönték a tippet, hiszen kiszámoltuk, hogy nem keveset tudunk spórolni rajta, hogy ha onnan rendelünk. Már havi szinten is sok marad a zsebünkben azóta, nem, hogy ha egy teljes fűtési szezont nézünk. Ezzel már valamelyest megkönnyítettük az anyagi helyzetünket, de a legjobb megoldás mégis csak az lenne, ha sikerülne elérnünk valami féle igazi béremelést. Senki se tudja, lesz-e ebből valaha valami, de addig is, míg így állunk,örülünk annak ami van és reménykedünk, hogy ennél már rosszabb nem, de jobb még lehet a jövőben nekünk, pedagógusoknak.