Károli

Blog

Hosszú és keserves éveket kell eltölteni az egyetemen, ha az ember 2 szakos tanár, tanító szeretne lenni. A legnagyobb gond ezzel, hogy hiába végzi el becsülettel az ember és szed fel annyi tudást, amivel a kíváncsi gyermekfejeket meg tudja tölteni, ha az állam nem fizeti meg kellő képen a közjóért dolgozó, igyekvő tanárokat. Fizetés kiegészítés gyanánt, vagy akár teljes állásban sokan korrepetálást vállalnak, hogy szűkös keresetüket megtoldva elég maradjon az életre. Több gyűjtő oldal van, ahova reklámozni tudja magát az ember, de szerintem a legjobb megoldás, ha egy apróhirdető oldal segítségével indul el. Gondoljunk bele, elég nagy keletje van most ezeknek az oldalaknak, többen meg is élnek az itt seftelt dolgokból. A sok látogató pedig lehetővé teszi, hogy minél több ember akár csak véletlenül is, de szembe kerüljön a korrepetálást reklámozó apróval. Lehet egy gondos szülő, vagy egy lelkiismeretes diák olvassa el és veszi igénybe.

Nővérem példáját tudom felhozni, aki matek-fizika szakos tanár végzettségével okítja a jövő generációit. Külföldön él és videóbeszélgetés segítségével oktat. Elmondása szerint ez azért jobb, mint ha személyesen ülne a gyerek fölött, mert mindent, amit ír azt hangosan ki is kell mondania, hogy nővérem is hallja, és ez jobban segíti az anyag beépülését, megértését. Számos diákot segített már át a pótvizsgákon és a diákok nagyon meg vannak vele elégedve.

Magyarország egyik legjobb apródos oldalán adta fel. Azért azt az oldalt választottam, mert lényegesen egyszerű használni és egy kattintással is lehetsz már a felhasználója. Az apróhirdetés feladás egyszerű és gyors és rengeteg emberhez jut el. Még csak 3 éve működik az oldal, de már az egyik legkedveltebb apródos oldal az országban. Sokat számít, hogy az oldal letisztult, jól böngészhető és egyértelmű, hiszen így a felhasználók szívesen kezelik, veszik igénybe, mert nem mindenki ügyes a számítógép kezelésében és az embernek elmegy hamar a kedve, ha nem tudja úgy intézni a dolgát, ahogy szeretné. Mindenki szereti a gördülékeny munkamenetet és ez az apróhirdető oldal ezt lehetővé teszi.

Nővérem azóta nem győzi fogadni a jelentkezőket, mert már minden szabad kapacitása betelt. Ez valamilyen szinten elgondolkodtató és arra enged következtetni, hogy valami nagy gond van az oktatásunkkal, ha ekkora szükség van a korrepetitorokra! Egy 20 fős osztálynak, több mint a negyede jár iskolán kívül is tanárhoz, tanárokhoz, hogy a leadott anyagot megértse, elsajátítsa. Véleményem szerint ez a probléma azért áll fenn, mert túl sok az idős tanár, akiknek az értékrendje és módszerei javában mások, mint amiket a mostani diákok igényelnének, a friss diplomások fiatalok, pedig többnyire elhagyják a pályájukat, mert nem érik be azzal a fizetéssel, amit kapnak. Magyarországon közalkalmazottnak lenni, nem a legjobb befektetés, pedig a tanárok, orvosok, nővérek fizetését érdemes lenne megemelni, mert rengeteg jó szakember lenne, de érhető, hogy nem azért tanultak ennyit, hogy napról napra tudjanak élni, mert nem keresik meg a szükséges összeget. De sebaj, amíg van apróhirdetésekkel foglalkozó oldal, addig, ha van ambíció és energia a fizetését mindenki ki tudja egészíteni!