Károli

Blog

Nem is emlékszem, hogy mikor voltam utoljára Annáéknál a barátnőmnél. Tegnap elhatároztam, hogy ha törik, ha szakad, ma meglátogatom.

Hogy ez miért annyira fontos most hirtelen? Anna babát vár.

A barátságunk

Egy munkahelyen dolgoztunk még évekkel ezelőtt. Előtte nem ismertük egymást, pedig csak 2 év van köztünk. Igaz, elég nagy a városunk, és nem is ismerhet mindenkit az ember, na de nem is ez a lényeg.

Ha jól emlékszem, két évig dolgoztunk együtt, aztán a szokásos létszámleépítés miatt valakinek mennie kellett, és ő volt az sajnos. Nagyon sajnáltam, mert jól tudtunk együtt dolgozni, és barátok is voltunk. Azóta persze minden a feje  tetején áll, mindenki csinál mindent, és próbáljuk kevesebben az elküldöttek munkáját is megcsinálni. Nem könnyű…

A nagy hír

Anna a múlt héten hívott fel telefonon. Persze úgy kezdte, mintha csak úgy felhívott volna, hogy mi újság, beszélgessünk…majd baby-499976_640egyszer csak benyögte, hogy terhes. Én meg azt sem tudtam, hogy mit mondjak. Persze rögtön ezernyi kérdés; Biztos, hogy vagy, mennyi idős…és így tovább. Akkor beszéltük meg, hogy mindent elmesél részletesen, de telefonon keresztül elég nehéz. Így csak nagyvonalakban beszéltünk mindenről, és megbeszéltük, hogy amint lehet találkozunk.

Egész hétvégén azon izgultam, hogy mikor találkozunk már, és hogy mit fog mesélni, mit szólt Isti a párja a nagy hírhez…

A kapcsolatuk

Öt évvel ezelőtt ismerkedtek meg Istivel. Azt hiszem, szerelem volt első látásra. Találkoztam már régi barátjával Annának, de senki mellett nem láttam ilyen felhőtlenül boldognak, és felszabadultnak. Még fél éve sem voltak együtt, amikor úgy döntöttek, hogy összeköltöznek. Elég elhamarkodottnak találtam, de végül is igaza van, hiszen ha jól megvannak, mire várnának? Hát csak így lehet jobban megismerni a másikat, ha együtt laknak.

Isti lakásába költöztek össze. Helyes kis lakás, két szobás, nem túl nagy, de elég volt kettőjüknek. Hogy most hogyan fogják átalakítani, nagyon kíváncsi leszek rá. De az is lehet, hogy el akarják majd adni, hogy vegyenek nagyobbat esetleg, vagy egy házat…azt is megérteném. Ugye mennyi kérdés?

Nagyon várom a találkozást. Említettem Rolandnak a páromnak is, mondta, majd felhívja Istit, és persze megünneplik.

A fiúk másképpen beszélgetnek erről a témáról. Nem mondom, hogy nem örülnek neki, hiszen egy gyermek egy igazi csoda, főleg nekik az első lesz. Elmennek egy babaköszöntő bulira, isznak egy pár sört, beszélgetnek minden féle témáról, hobbiról, motorozásról, bukósisak akcióról. Mi csajok mások vagyunk, másképpen éljük meg ezeket a dolgokat. Emlékszem, mikor én terhes voltam a második gyermekünkkel, a párom azt mondta, ő is ugyan úgy terhes velem együtt. Hiszen ha kellett valami, ugrott, ha éhes voltam, ha rosszul voltam…

Mindegy is, nagyon várom, hogy jól megölelhessem a barátnőmet, és gratulálhassak neki.